Jeg har møtt mange tøffe ledere i min tid som rådgiver. Men, det slår aldri feil når vi pirker litt i følelsene.

av | 29. april 2020 | Coaching, Ingen tid å miste, Ledelse

Å være leder er en krevende, spennende, kjekk og til tider ensom rolle, da kan det være godt å ha en sparringspartner fra utsiden. En som er der for deg, som lytter, stiller spørsmål og som er nysgjerrig på deg og det du står i av oppgaver og utfordringer.
Å få lov til å være den samtalepartneren, få pirke litt i følelsene, gå ett steg til siden og reflektere sammen, kan løse opp vanskelig ting, skape ny energi, bidra til endring og utvikling.

I mitt tidligere lederskap hadde jeg uvurderlig hjelp av å møte min faste mentor månedlig. Noen ganger var det en tydelig agenda på hva jeg ønsket å få sparret på mens andre ganger var det mer løst snakk, for meg var disse treffpunktene viktige, verdiskapende og jeg mener de gjorde meg til en bedre leder.

Av og til blir vi som ledere opptatt av det som ligger rett foran oss og det kan være vanskelig å få helikopterperspektiv og tenke de lange, viktige og gode tankene. Vi blir opptatt av å få den daglige driften til å gå mest mulig smertefritt og kan gjerne sette oss selv og våre behov litt til siden. Ledelse er altoppslukende og vi kan glemme å gi oss selv påfyll i en travel hverdag.

Det å stille seg selv spørsmål som “Hva er viktig for meg?”, “Hva begeistres jeg av?”, “Hva blir jeg frustrert av?” eller “Hva skal til for å gi meg selv energi?”

Eller enklere sagt: Hva er dine verdier?

Når du får bevissthet rundt hva som er dine personlige verdier og om de er ivaretatt blir det ofte enklere å ta gode beslutninger.

I Evan-Jones kaller vi dette for verdielicitering, jeg har sett mange ledere som får seg noen aha opplevelser når de tillater seg og pirke litt i egne følelser og er ærlige med seg selv på hva som virkelig betyr noe.

Er du bevisst på dine verdier?

Jeg vil gjerne få lov til å være nysgjerrig på mulighetene som ligger der sammen med deg.
Bodil Skjørestad

Bodil Skjørestad

Rådgiver og coach

Er du en nysgjerrigper?

  Hva er nysgjerrighet, og er det en bra ting? Jeg tenker at det å være nysgjerrig også handler om respekt!– Selve ordet respekt kommer fra å re-spektere, eller å se en gang til. Respektfull atferd handler om å møte andre mennesker med åpenhet...

les mer

Sommermøte med meg selv (SWOT)

  Nytt år og nye muligheter er et kjent begrep, og for noen betyr det å ha «årsmøte» med seg selv og ofte rundt årsskifte. Det å reflektere over hvor er jeg nå, hvordan har jeg det på jobb, hva skal jeg gjøre mer eller mindre av osv.Jeg har ofte...

les mer

Mindfulness, lederskap og prestasjon

  I jobben som rådgiver møter jeg ofte ledere som ønsker seg verktøy for å håndtere stress. Som ønsker å bli enda mer effektive, få enda mer inn i en allerede full og stressende hverdag. Med den bestillingen, er det ofte veldig naturlig å...

les mer

Hører du, eller lytter du?

  - Nå er du der igjen… - Hvor da? - Du hører ikke etter! - Hmmm… Har du vært i denne situasjonen før? Jeg tipper at du nikker gjenkjennende og det er ikke så rart, for lytting kan være en krevende øvelse. Eksempel på lytting: Du kommer på besøk...

les mer