Verdien av gode kolleger

av | 27. mars 2020 | Blogg, Ledelse

Alle som kjenner meg vil si at jeg vanligvis ser på verden med positive briller, at jeg ser lyst på livet, liker utfordringer, smiler mye, latteren sitter løst og at jeg elsker nye ting og oppgaver.

I min rolle som rådgiver i disse «Korona tider» har jeg tenkt at dette vakuumet snart er over og at vi nok er i full gang igjen etter påske.

Men alvoret slo plutselig innover meg og kraften og energien ble erstattet med frykt og usikkerhet. Det ble vanskelig å se løsninger og jeg ble veldig usikker på framtiden. Har jeg en jobb å komme tilbake til? Får jeg igjen muligheten til å treffe alle kundene mine og bli kjent med nye mennesker?

Mitt første møte med NAV, som forøvrig var veldig positivt, gjorde også noe med meg i likhet med sikkert veldig mange andre som er i samme situasjon.

Vi rådgivere i Evan-Jones underviser i bla. styring av egen tilstand, coaching og mentoring, vi har massevis av gode lederverktøy som er lette og hente frem, alt tilser at dette fikser jeg enkelt men nei….. plutselig satt jeg og var engstelig for mine barn, barnebarn, foreldre, søsken, mannen i mitt liv, meg selv, jobb, fremtid, økonomi og hvordan vi nå skal leve våre liv.

Social media

I Evan-Jones har vi nå jevnlige møter med alle rådgiverne på teams. Vi ble plutselig tvunget til å bruke denne virtuelle plattformen som faktisk er helt super, men i dag gruet jeg meg til møtet. Hva ventet av ny informasjon, vil arbeidssituasjonen vår endre seg til normalen, har vi en jobb når alt er over?

Jeg hilste på frykten i meg selv og det var ikke en venn jeg har lyst å ha. Alle disse tankene delte jeg med mine kolleger og jeg fortalte hvor deilig det var å få se alle en time på teams, ha gode diskusjoner og lette på usikkerheten. Plutselig fikk jeg energi, påfyll fra gjengen min, og ikke minst troen tilbake på at dette kommer til å gå bra.

Vi bruker ofte en definisjon på når vi skal prate om gode team, som er at teamet har felles mål og de har en gjensidig avhengighet av hverandre. Dette var noe jeg absolutt kjente på i dag. Mine kolleger og jeg har felles mål og vi er absolutt er gjensidig avhengige av hverandre for å nå våre mål. Heldige meg… Evan-Jones teamet er mitt team.

Jeg evnet å hente frem handlekraften og disiplinen i meg selv og tenkte at de erfaringene jeg gjør meg nå kan jeg bruke i jobben min som rådgiver. Hvilke refleksjoner gjør vi oss i denne perioden, hvilke muligheter ligger på den andre siden? Jeg er helt sikker på at det blir mye innovasjon, kanskje organisasjonen blir litt annerledes, nye strategier skal muligens lages i de ulike bedriftene. Vi får alle noen nye kort som skal legges, hvordan stokker vi den kortstokken? Har verdiene både til bedriften din og deg selv endret seg? Har forretningsområdet og markedet endret seg?

Mange spennende spørsmål som gir energi, jeg er nysgjerrig på dine refleksjoner og gleder meg til å få ha dialog med deg og din bedrift.

Kjære kunde, telefon, email og teams fungerer enn så lenge. Men tenk når vi får være sammen igjen, juuuuhhhuuu det gleder jeg meg til.

Stor takk til alle mine gode kolleger i Evan-Jones som gav meg masse energi i dag gjennom skjermen på Mac’en.

Tanker fra en optimistisk Bodil.

Lyst til å høre mer om verdien av gode kolleger?

Jeg tar gjerne en uforpliktende og personlig samtale hvordan vi kan strukturere og tydeliggjøre et godt team.

Bodil Skjørestad

Bodil Skjørestad

Senior rådgiver og coach

Hvordan gi kunden godfølelsen?

 Kundens valg er basert på følelser. Ingen valg blir tatt uten at følelsene er påkoblet.Da kan det være en god ting å skaffe seg innsikt på hvordan ulike persontyper reagerer i ulike situasjoner, og hvorfor, og samtidig få innsikt i hva du som...

les mer

Stress over tid

 – Hvordan dette kan påvirke oss både fysisk og psykisk«Stress er en overlevingsteknikk. Oldtidshjernen er med på å styre vårt reaksjonsmønster når vi blir utsatt for stress». Daniel Kahneman Stress styres av vårt autonome nervesystem. Dette...

les mer

Hva er dine unike salgsargument?

  USP, UBO, UBR, WIIFM... Kjært barn har mange navn. Hva er dine unike salgsargument? Det er faktisk svært mange ledere og selgere som ikke er bevisst akkurat det. ”En vellykket USP lover en klar fordel for forbrukerne, gir dem noe som...

les mer

Hvordan sikrer DU din daglige dose?

  Tenk at vi fortsatt prater om hjemmekontor, covid-19, teamsmøter og «den nye normalen». Da min kollega Bodil i 2020 skrev i sin blogg at vi håper dette er over til etter påske, så håper vi nå at vi kanskje kan snakke om en bedring etter...

les mer

Planlegg for suksess i 2022

  Det er ikke lenge før et nytt år igjen står på trappene. Et nytt år gir ofte nye muligheter med potensial for videre vekst og utvikling av virksomheten. Men så har plutselig covid-19 kommet tilbake igjen og tatt vesentlig inngripen i...

les mer

Er lederteamet klar til å levere i 2022?

  Som drivere innen ledelse, strategi og salg, vet vi at det arbeidet som legges ned nå i november og desember er avgjørende for resultatet i året som kommer. Det er naturlig å ha fokus på strategi, salg, kulturen i bedriften osv. Like naturlig...

les mer