Verdien av gode kolleger

av | 27. mars 2020 | Blogg, Ledelse

Alle som kjenner meg vil si at jeg vanligvis ser på verden med positive briller, at jeg ser lyst på livet, liker utfordringer, smiler mye, latteren sitter løst og at jeg elsker nye ting og oppgaver.

I min rolle som rådgiver i disse «Korona tider» har jeg tenkt at dette vakuumet snart er over og at vi nok er i full gang igjen etter påske.

Men alvoret slo plutselig innover meg og kraften og energien ble erstattet med frykt og usikkerhet. Det ble vanskelig å se løsninger og jeg ble veldig usikker på framtiden. Har jeg en jobb å komme tilbake til? Får jeg igjen muligheten til å treffe alle kundene mine og bli kjent med nye mennesker?

Mitt første møte med NAV, som forøvrig var veldig positivt, gjorde også noe med meg i likhet med sikkert veldig mange andre som er i samme situasjon.

Vi rådgivere i Evan-Jones underviser i bla. styring av egen tilstand, coaching og mentoring, vi har massevis av gode lederverktøy som er lette og hente frem, alt tilser at dette fikser jeg enkelt men nei….. plutselig satt jeg og var engstelig for mine barn, barnebarn, foreldre, søsken, mannen i mitt liv, meg selv, jobb, fremtid, økonomi og hvordan vi nå skal leve våre liv.

Social media

I Evan-Jones har vi nå jevnlige møter med alle rådgiverne på teams. Vi ble plutselig tvunget til å bruke denne virtuelle plattformen som faktisk er helt super, men i dag gruet jeg meg til møtet. Hva ventet av ny informasjon, vil arbeidssituasjonen vår endre seg til normalen, har vi en jobb når alt er over?

Jeg hilste på frykten i meg selv og det var ikke en venn jeg har lyst å ha. Alle disse tankene delte jeg med mine kolleger og jeg fortalte hvor deilig det var å få se alle en time på teams, ha gode diskusjoner og lette på usikkerheten. Plutselig fikk jeg energi, påfyll fra gjengen min, og ikke minst troen tilbake på at dette kommer til å gå bra.

Vi bruker ofte en definisjon på når vi skal prate om gode team, som er at teamet har felles mål og de har en gjensidig avhengighet av hverandre. Dette var noe jeg absolutt kjente på i dag. Mine kolleger og jeg har felles mål og vi er absolutt er gjensidig avhengige av hverandre for å nå våre mål. Heldige meg… Evan-Jones teamet er mitt team.

Jeg evnet å hente frem handlekraften og disiplinen i meg selv og tenkte at de erfaringene jeg gjør meg nå kan jeg bruke i jobben min som rådgiver. Hvilke refleksjoner gjør vi oss i denne perioden, hvilke muligheter ligger på den andre siden? Jeg er helt sikker på at det blir mye innovasjon, kanskje organisasjonen blir litt annerledes, nye strategier skal muligens lages i de ulike bedriftene. Vi får alle noen nye kort som skal legges, hvordan stokker vi den kortstokken? Har verdiene både til bedriften din og deg selv endret seg? Har forretningsområdet og markedet endret seg?

Mange spennende spørsmål som gir energi, jeg er nysgjerrig på dine refleksjoner og gleder meg til å få ha dialog med deg og din bedrift.

Kjære kunde, telefon, email og teams fungerer enn så lenge. Men tenk når vi får være sammen igjen, juuuuhhhuuu det gleder jeg meg til.

Stor takk til alle mine gode kolleger i Evan-Jones som gav meg masse energi i dag gjennom skjermen på Mac’en.

Tanker fra en optimistisk Bodil.

Lyst til å høre mer om verdien av gode kolleger?

Jeg tar gjerne en uforpliktende og personlig samtale hvordan vi kan strukturere og tydeliggjøre et godt team.

Bodil Skjørestad

Bodil Skjørestad

Senior rådgiver og coach

Fra god på fag til god på å lede andre

 Er du ny som leder og trenger noen verktøy i hverdagen? Som ny i lederrollen, kan man trenge litt påfyll og verktøy til å håndtere daglige situasjoner. Det er ofte små endringer som skal til for å oppnå bedre resultater.God på fag Når man er dyktig i faget sitt,...

les mer

Lær å bli en coachende leder

 Bli med på vårt praktiske coachingprogram på 4 samlinger, som starter 22. august! Coachende ledere bruker en rekke verktøy når de hjelper medarbeidere med å oppnå ønskede resultater. En coach påpeker alternativer, inspirerer, bygger opp selvtillit og kompetanse,...

les mer

Er lederteamet klar til å levere i 2023?

  Som drivere innen ledelse, strategi og salg, vet vi at det arbeidet som legges ned nå i november og desember er avgjørende for resultatet i året som kommer. Det er naturlig å ha fokus på strategi, salg, kulturen i bedriften osv. Like naturlig...

les mer

Mindfulness, lederskap og prestasjon

  I jobben som rådgiver møter jeg ofte ledere som ønsker seg verktøy for å håndtere stress. Som ønsker å bli enda mer effektive, få enda mer inn i en allerede full og stressende hverdag. Med den bestillingen, er det ofte veldig naturlig å...

les mer

Velkommen til oss, Ingjerd!

 Evan-Jones vokser og vi bygger nå opp en avdeling i Oslo-området. I den forbindelse er vi stolte av å presentere Ingjerd Torp Sletner som vår nye rådgiver.– Muligheten jeg nå har fått i Evan-Jones, anser jeg som et privilegium. Det å kunne...

les mer