Møtet med John Evan-Jones ble et vendepunkt i mitt liv

av | 10. januar 2019 | Blogg

Mitt møte med John Evan-Jones ble et viktig vendepunkt i mitt liv. Jeg traff John første gang i år 2000 da jeg var 32 år. Det utviklet seg etter hvert til å bli et nært vennskap og et interessant businessamarbeid oss i mellom.

Jeg ble kjent med John gjennom min bror, Ketil, som bor i København. Han hadde brukt John som coach i sin virksomhet med stor suksess og mente at jeg også burde ta en prat med ham.

Jeg fulgte min broders råd og møtte John neste gang jeg var i København. Det var et interessant første møtepunkt vi hadde i toppleiligheten og kontoret til John og Emski (Marianne, konen til John) i Lille Strandstrædet, midt i Nyhavn i Danmark. Vi hadde en uformell og hyggelig prat over en kald øl, et glass whisky (John`s favoritt) og noen sigaretter, slik rammene var i flere samtaler i årene fremover.

Jeg syntes John var en meget interessant og ikke minst annerledes tenkende businessmann enn jeg var vant med. Han var en ”gammel” rockemusiker med flere platinaplater,som etter hvert hadde konvertert til psykologien, og han brukte den kunnskapen smart i businessammenheng med meget gode resultater. I tillegg var han forfatter av 27 bøker med forlagssuksess, både på det engelske og danske markedet.

Han pirret virkelig nysgjerrigheten min med sin måte å være på, noe som gjorde at jeg bare måtte møte han igjen – slik ble det.

Roger Årdal lot seg inspirerere av John-Evan Jones

Hver gang jeg var på besøk hos broderen, så var jeg innom John og Emski en tur. Det interessante med John var hans direkte, ærlige og utfordrende måte å kommunisere med meg på, og ikke minst hans evne til å tenke annerledes. Det var litt ”skremmende” i begynnelsen, men jo mer jeg ble kjent med John, jo mer likte jeg hans væremåte. Det kom gode resultater ut av det. Etter hvert som vi ble bedre kjent, så begynte jeg å ta utdannelse hos John.

Den første utdannelsen jeg tok hos John var Life Dynamics programmet hans, som i sin helhet bygger på innholdet i boken 12 nøkler til suksess. Gjennom dette programmet utfordret John meg skikkelig og fikk meg virkelige til å tenke på hva jeg ville med livet mitt – sette meg noen mål. Jeg hadde egentlig aldri tenkt bevisst på det før John startet denne prosessen for meg.

Det var til tider smertefullt å bli utfordret på det personlige planet, men allikevel meget nyttig når det først skjedde. Jeg lærte å kjenne meg selv og forstå meg selv bedre i løpet av denne prosessen, noe som har vært av stor nytteverdi å ta med seg videre i livet.

Grunnlegger: John Evan-Jones og Emski

Det endte etter hvert med at jeg satte meg som mål om å starte opp min egen business i Norge innen 2005. Jeg var veldig fornøyd med det målet, men ble utfordret av John på hvorfor vente så lenge?

Jeg tenkte meg om, igjen… Når John kort tid etter spurte om vi skulle gjøre noe business i lag i Norge, så måtte jeg tenke meg litt om før jeg sa YES.

Når vi ser tilbake så vil historien fortelle at jeg siden 2002 har jobbet med John sin filosofi og programmer i Norge og etablerte Evan-Jones International Norway AS i 2004.

Det har for meg vært en spennende reise å bygge opp et selskap, basert på at jeg ble bevisst mine mål i livet. En spesiell takk til John og Emski, som både utfordret og støttet meg i denne prosessen. De var alltid tilstede når jeg trengte dem, noe som har betydd mye for min utvikling og vår suksess i Norge.

Det var med stor sorg jeg i april 2013 mottok en telefon fra Emski om at min gode venn og businesspartner John Evan-Jones var død. Han etterlot seg så mye som ikke kan beskrives – John var John – han måtte bare oppleves. Det fikk jeg til gangs gjennom mange gode stunder og samtaler sammen med ham og Emski – det gav meg alltid energi og påfyll.

Ånden og businessfilosofien til John lever med oss den dag i dag. Jeg er evig takknemlig, men savner deg.

Roger

Roger Årdal

Roger Årdal

Daglig leder og senior rådgiver

Medarbeidersamtalen – et praktisk program

 Gode medarbeidersamtaler bidra til økt trivsel, motivasjon og bedre prestasjoner. Nå kan du delta i et praktisk program for ledere som ønsker å utvikle sin kompetanse i å gjennomføre gode medarbeidersamtaler. De beste lederne bruker en rekke verktøy når de...

les mer

Medarbeidersamtalen

  I vårt arbeid med å utvikle ledere og team, kommer vi ofte innom temaet medarbeidersamtaler. Dette nyttige verktøyet, som når det blir brukt smart, gir stor verdi og nytte for både leder og medarbeider. Og som kan skape mye frustrasjon når det ikke gjennomføres...

les mer

Forhandlinger i praksis

 «Hvis I ikke kan li’  lugten i bageriet, så forsvind!»Dette utsagnet ble jeg møtt med helt i starten av en forhandlingsprosess. Vi snakker skandinavisk luftfart, sent 80-tall. En tid som fremdeles bar preg av «Management by terror and fear». Forhandlinger på...

les mer

Digital fredagsdrøs 26. april

 Også denne gang er det en digital versjon slik at du kan bli med uansett hvor i landet du befinner deg.Temaet er ledertrender for 2024/2025. Vi deler noen spennende tanker rundt litt av det som rører seg innen ledertrender, og vi gleder oss!26. april 2024 kl....

les mer

Lær å bli en coachende leder

 Bli med på vårt praktiske coachingprogram på 4 samlinger, som starter 16. mai!Coachende ledere bruker en rekke verktøy når de hjelper medarbeidere med å oppnå ønskede resultater. En coach påpeker alternativer, inspirerer, bygger opp selvtillit og kompetanse,...

les mer

Er lederteamet klar til å levere i 2024?

  Som drivere innen ledelse, strategi og salg, vet vi at det arbeidet som legges ned nå i november og desember er avgjørende for resultatet i året som kommer. Det er naturlig å ha fokus på strategi, salg, kulturen i bedriften osv. Like naturlig bør det også være...

les mer

Fra god på fag til god på å lede andre

 Er du ny som leder og trenger noen verktøy i hverdagen? Som ny i lederrollen, kan man trenge litt påfyll og verktøy til å håndtere daglige situasjoner. Det er ofte små endringer som skal til for å oppnå bedre resultater.God på fag Når man er dyktig i faget sitt,...

les mer