Møtet med John Evan-Jones ble et vendepunkt i mitt liv

av | 10. januar 2019 | Blogg

Mitt møte med John Evan-Jones ble et viktig vendepunkt i mitt liv. Jeg traff John første gang i år 2000 da jeg var 32 år. Det utviklet seg etter hvert til å bli et nært vennskap og et interessant businessamarbeid oss i mellom.

Jeg ble kjent med John gjennom min bror, Ketil, som bor i København. Han hadde brukt John som coach i sin virksomhet med stor suksess og mente at jeg også burde ta en prat med ham.

Jeg fulgte min broders råd og møtte John neste gang jeg var i København. Det var et interessant første møtepunkt vi hadde i toppleiligheten og kontoret til John og Emski (Marianne, konen til John) i Lille Strandstrædet, midt i Nyhavn i Danmark. Vi hadde en uformell og hyggelig prat over en kald øl, et glass whisky (John`s favoritt) og noen sigaretter, slik rammene var i flere samtaler i årene fremover.

Jeg syntes John var en meget interessant og ikke minst annerledes tenkende businessmann enn jeg var vant med. Han var en ”gammel” rockemusiker med flere platinaplater,som etter hvert hadde konvertert til psykologien, og han brukte den kunnskapen smart i businessammenheng med meget gode resultater. I tillegg var han forfatter av 27 bøker med forlagssuksess, både på det engelske og danske markedet.

Han pirret virkelig nysgjerrigheten min med sin måte å være på, noe som gjorde at jeg bare måtte møte han igjen – slik ble det.

Roger Årdal lot seg inspirerere av John-Evan Jones

Hver gang jeg var på besøk hos broderen, så var jeg innom John og Emski en tur. Det interessante med John var hans direkte, ærlige og utfordrende måte å kommunisere med meg på, og ikke minst hans evne til å tenke annerledes. Det var litt ”skremmende” i begynnelsen, men jo mer jeg ble kjent med John, jo mer likte jeg hans væremåte. Det kom gode resultater ut av det. Etter hvert som vi ble bedre kjent, så begynte jeg å ta utdannelse hos John.

Den første utdannelsen jeg tok hos John var Life Dynamics programmet hans, som i sin helhet bygger på innholdet i boken 12 nøkler til suksess. Gjennom dette programmet utfordret John meg skikkelig og fikk meg virkelige til å tenke på hva jeg ville med livet mitt – sette meg noen mål. Jeg hadde egentlig aldri tenkt bevisst på det før John startet denne prosessen for meg.

Det var til tider smertefullt å bli utfordret på det personlige planet, men allikevel meget nyttig når det først skjedde. Jeg lærte å kjenne meg selv og forstå meg selv bedre i løpet av denne prosessen, noe som har vært av stor nytteverdi å ta med seg videre i livet.

Grunnlegger: John Evan-Jones og Emski

Det endte etter hvert med at jeg satte meg som mål om å starte opp min egen business i Norge innen 2005. Jeg var veldig fornøyd med det målet, men ble utfordret av John på hvorfor vente så lenge?

Jeg tenkte meg om, igjen… Når John kort tid etter spurte om vi skulle gjøre noe business i lag i Norge, så måtte jeg tenke meg litt om før jeg sa YES.

Når vi ser tilbake så vil historien fortelle at jeg siden 2002 har jobbet med John sin filosofi og programmer i Norge og etablerte Evan-Jones International Norway AS i 2004.

Det har for meg vært en spennende reise å bygge opp et selskap, basert på at jeg ble bevisst mine mål i livet. En spesiell takk til John og Emski, som både utfordret og støttet meg i denne prosessen. De var alltid tilstede når jeg trengte dem, noe som har betydd mye for min utvikling og vår suksess i Norge.

Det var med stor sorg jeg i april 2013 mottok en telefon fra Emski om at min gode venn og businesspartner John Evan-Jones var død. Han etterlot seg så mye som ikke kan beskrives – John var John – han måtte bare oppleves. Det fikk jeg til gangs gjennom mange gode stunder og samtaler sammen med ham og Emski – det gav meg alltid energi og påfyll.

Ånden og businessfilosofien til John lever med oss den dag i dag. Jeg er evig takknemlig, men savner deg.

Roger

Roger Årdal

Roger Årdal

Daglig leder og senior rådgiver

Hvordan gi kunden godfølelsen?

 Kundens valg er basert på følelser. Ingen valg blir tatt uten at følelsene er påkoblet.Da kan det være en god ting å skaffe seg innsikt på hvordan ulike persontyper reagerer i ulike situasjoner, og hvorfor, og samtidig få innsikt i hva du som...

les mer

Stress over tid

 – Hvordan dette kan påvirke oss både fysisk og psykisk«Stress er en overlevingsteknikk. Oldtidshjernen er med på å styre vårt reaksjonsmønster når vi blir utsatt for stress». Daniel Kahneman Stress styres av vårt autonome nervesystem. Dette...

les mer

Hva er dine unike salgsargument?

  USP, UBO, UBR, WIIFM... Kjært barn har mange navn. Hva er dine unike salgsargument? Det er faktisk svært mange ledere og selgere som ikke er bevisst akkurat det. ”En vellykket USP lover en klar fordel for forbrukerne, gir dem noe som...

les mer

Hvordan sikrer DU din daglige dose?

  Tenk at vi fortsatt prater om hjemmekontor, covid-19, teamsmøter og «den nye normalen». Da min kollega Bodil i 2020 skrev i sin blogg at vi håper dette er over til etter påske, så håper vi nå at vi kanskje kan snakke om en bedring etter...

les mer

Planlegg for suksess i 2022

  Det er ikke lenge før et nytt år igjen står på trappene. Et nytt år gir ofte nye muligheter med potensial for videre vekst og utvikling av virksomheten. Men så har plutselig covid-19 kommet tilbake igjen og tatt vesentlig inngripen i...

les mer

Er lederteamet klar til å levere i 2022?

  Som drivere innen ledelse, strategi og salg, vet vi at det arbeidet som legges ned nå i november og desember er avgjørende for resultatet i året som kommer. Det er naturlig å ha fokus på strategi, salg, kulturen i bedriften osv. Like naturlig...

les mer