Vi lover deg at vi er prakademiske

19. juli 2019 | Blogg

Vi har en «prakademisk» tilnærming til alt vi gjør. Det vil si at vi jobber etter en praktisk – akademisk tankegang, hvor vi med base i forskningsbasert teori utvikler praktiske, enkle og anvendelige verktøy som kan tas i bruk umiddelbart.

Vi er prakademiske

Det vil si at vi i våre programmer og samlinger blant annet bruker mye tid på praktiske oppgaver, case og trening, som deltakerne skal løse i forhold til de ulike temaene vi har fokus på.

Dette er selvsagt relevante problemstillinger som er tilpasset den enkelte deltakers arbeidshverdag, og de utfordringer de opplever i sin rolle. Vi gir også deltakerne opplæring og trening i praktiske og nyttige verktøy og modeller, som kan brukes direkte i hverdagen.

Å bare sitte på skolebenken og høre på en foreleser, mener vi ikke skaper den beste læringen. Læring skjer først når kunnskap brukes i praksis. Dette er grunnen til at vi legger så stor vekt på praktiske og relevante caser, oppgaver og trening i trygge rammer. Å kombinere teori og praksis på denne måten, erfarer vi gir tryggere og bedre ledere.

Med vår «prakademiske» tilnærming, får vi organisasjoner, team og ledere til å fungere optimalt gjennom å gjøre strategi og ord om til praksis og handling. Vi gir deg verktøyene du trenger for å nå de mål og resultater dere ønsker – raskere og lettere.

Vi har fokus på det som virker!

Hvis du som kunde ikke skulle oppleve at vi etterlever vår visjon, våre verdier eller våre kundeløfter, så ønsker vi at du tar kontakt med oss, slik at vi kan forbedre oss til neste gang.

«Helt ærlig»: Blir planer og ord alltid omsatt til praktisk handling hos dere?

La oss sammen sikre ønsket resultat med vår prakademiske tilnærming. Sammen skaper vi suksess.

Hva tenker du? Hvilke forventninger har du som kunde?

Ta kontakt med oss for en uforpliktende, men nyttig, kaffedrøs.

Ida Therese Johansen

Ida Therese Johansen

Rådgiver og coach

Ewy Myrhaugen

Ewy Myrhaugen

Teamleder og rådgiver

Roar Fjeldheim

Roar Fjeldheim

Rådgiver og coach

Verdien av gode kolleger

  Alle som kjenner meg vil si at jeg vanligvis ser på verden med positive briller, at jeg ser lyst på livet, liker utfordringer, smiler mye, latteren sitter løst og at jeg elsker nye ting og oppgaver.I min rolle som rådgiver i disse «Korona...

les mer

Hvordan lede og beholde millennials?

  «Millennials» er generasjonen født mellom 1983 og 1994. Det er denne gruppen som definerer de viktigste endringene i samfunnet og vi begynner nå å se konturene av et generasjonsskifte hvor millennials vil spille en viktig rolle i fremtidens...

les mer

Styre og lederevaluering

  Nye høyder og resultater - mulighetene for å forbedre styrearbeid og resultatskapning er stor.Et riktig sammensatt og kompetent styre med et åpent og tillitsfullt arbeidsklima vil være en viktig bidragsyter til å løse selskapets utfordringer...

les mer